Cambodja avontuurlijke reizen

Blog Cambodja

Met de opkomst van Cambodja als toeristische bestemming na decennia van tirannie en bezetting promoten touroperators de avontuurlijke bestemmingen van het land.

Terwijl de meeste mensen naar Cambodja reizen om de Angkor tempels in Siem Reap te bezoeken, zijn er voor de meer avontuurlijke reiziger verborgen plekjes buiten de gebaande toeristische paden. In Cambodja omvat dit het reizen uit de buurt van de Siem Reap – Phnom Penh – Sihanoukville route naar de relatief dunbevolkte gebieden van Cambodja te verkennen.

Wat er gebied bieden wereld niet worden klassen als adrenaline – pompen voor de echte avontuur junkie. Het zijn avontuurlijke reisactiviteiten waarvan het hele gezin kan genieten. Deze activiteiten kunnen fietsen, wandelen of trektochten omvatten.

Het bezoek aan Angkor Wat kan worden uitgebreid tot een fietstocht door het hele Angkor Archeologische Park, waardoor er volop mogelijkheden zijn om de bezienswaardigheden Angkor Wat en Angkor Thom te verkennen, ver weg van het drukke toeristenverkeer. Er is de mogelijkheid om de andere spectaculaire tempels te bezoeken die door de omringende jungle worden omsloten.

Als u vanuit Phnom Penh de Mekong rivier naar het noorden volgt, komt u in de dunbevolkte gebieden van Cambodja die nog niet volledig ontwikkeld zijn in commerciële zin. Dit is het ware hart van Cambodja, waar de mensen misschien wel de armste van het land zijn, maar door hun vriendelijkheid zouden ze de rijkste zijn. Het is mogelijk om over de paden en wegen die de rivier naar het noorden volgen van dorp naar dorp te fietsen. Een populaire fietsroute is de 30 kilometer lange tocht van Kratie naar Kampi om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te bezoeken.

Ten noordwesten van de Mekong rivier liggen de provinciale gebieden Rattanakari en Mondulkiri. Het Banlung gebied van Rattanakari heeft een groeiende reputatie als uitvalsbasis voor trektochten rond de kratermeren en de vele watervallen in het district. De watervallen kunnen het hele jaar door zien stromen. Het gebied heeft ook een Nationaal Park in het noorden en het Kumphat Wildlife Sanctuary in het zuiden van Banlung.

De overgang van de junglegebieden van Rattanakiri naar de meer heuvelachtige gebieden van Mondulkiri biedt de bezoeker een zwaarder avonturenschema. Tot de mogelijkheden behoren driedaagse olifantentochten door de dichtbeboste heuvels, bezoeken aan de etnische stammen in de heuveldorpen en het bewonderen van de spectaculaire uitzichten op de watervallen. De Bou Sraa waterval is de beroemdste in Cambodja.

In het zuiden van het land ontwikkelt de kustlijn zich tot een gebied met veel wateravonturen. Naast de zeer veilige zwemstranden zijn er in Sihanoukville een aantal erkende PADI duikcentra gevestigd. Zij kunnen elk duikavontuur aan, van snorkeltrips tot scubaduiken voor beginners tot de meest ervaren duikers. De eilanden in de Golf van Thailand met hun koraalriffen die vele variëteiten van zeeleven herbergen, zullen de avontuurlijke drang van alle bezoekers bevredigen.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *