Vakantie Cambodja Reisgids

Blog Cambodja

De Cambodjaanse Khmer-kookstijl is vergelijkbaar met die in Thailand of Vietnam, maar heeft ook zijn eigen kenmerkende smaken. De meeste gerechten worden geserveerd met rijst, en Khmer voedsel heeft meestal een zuurdere smaak dan het Aziatische voedsel dat westerlingen gewend zijn. Gerechten die u moet proberen als u in Cambodja bent, zijn hun prahok vispasta, hun k’tieu noedelsoep die wordt geserveerd met varkensvlees of zeevruchten en hun lok lak biefstukschotel.

De stad Kratie ligt in Oost-Cambodja, en een van de meer gedenkwaardige tempels is de in Laotiaanse stijl gebouwde Wat Roka Kandal, die op een klein eindje rijden van de stad ligt. Overnachten in het guesthouse van de tempel en overdag deze eeuwenoude plek verkennen is het typische soort vakantie dat Cambodja biedt. De tempel is onlangs gerestaureerd en toeristen kunnen ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen handwerkwinkels die worden gerund door de Cambodian Craft Co-operation.

Kratie is ook de thuisbasis van een van de laatste scholen Irrawaddy dolfijnen die in het gebied van de Mekong rivier leven, en een bezoek aan de rivier om een glimp van deze school op te vangen is een van de meest populaire dingen om te doen in deze stad. Bij de laatste telling waren er tussen de 65 en 68 dolfijnen in de school, en het Cambodian Mekong Dolphin Conservation Project werd opgericht in 2005 om deze bedreigde diersoort te beschermen.

Het Tours Cambodia Rural Development Team biedt toeristen ook verschillende eco-toeristische mogelijkheden, waaronder culturele workshops en trainingsreizen die bezoekers naar de lokale dorpen sturen waar de kenmerkende ambachten van de regio worden vervaardigd. Deze tours zijn niet representatief voor het soort vakantie dat Cambodja gewoonlijk aan toeristen aanbiedt, en wie meer wil leren over de Khmer-cultuur moet zeker overwegen een of meer van deze eco-toeristische pakketten te boeken. Een favoriete tour is die waarbij bezoekers naar het eiland Koh Pdao buiten Kratie worden gebracht.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *