Thema-rondreis Cambodja: Reisopties in Cambodja

Blog Cambodja

Ondanks de armoede en de wederopbouw na de terreur van de Rode Khmer, is Cambodja nog steeds een geweldige plek om te bezoeken. Afgezien van de Angkor, is het land rijk aan natuurlijke en door de mens gemaakte attracties die uw Cambodja tour echt de moeite waard zullen maken.

Er zijn verschillende manieren om van uw reis te genieten. U kunt het zo persoonlijk mogelijk maken door thema’s te bedenken die passen bij het soort reizen dat u het leukst vindt. Hier zijn enkele suggesties die u zullen helpen genieten van de beste attracties die Cambodja te bieden heeft.

Ontspannen uitje

Als je gewoon wilt ontspannen en comfortabel wilt zijn wanneer je niet op tournee bent door de grote tempels van Cambodja, kun je kiezen uit een breed scala aan vijfsterrenhotels en guesthouses in Siem Reap. Siem Reap is een van de populairste en snelst verbeterende steden in Cambodja. Het is een charmant toeristisch centrum waar je kunt genieten van de lokale restaurants en het eten in de omgeving.

Backpacker’s Uitje

Als u niet van grootschalig toerisme houdt, maar graag backpackt om een beter beeld van het land te krijgen, dan zijn er genoeg plaatsen om te bezoeken tijdens uw Cambodja rondreis. Bijvoorbeeld, het kleine stadje Kratie is een van de beste plaatsen voor backpackers die de schoonheid van de centrale markt willen zien. Het wordt ook omzoomd door Franse koloniale gebouwen die al vele jaren in het gebied staan.

Het beste van backpacken aan deze kant van Cambodja is dat je de Mekong rivier te zien krijgt, waar de zeer zeldzame Irrawaddy dolfijnen leven. Deze dolfijnen worden langzaam maar zeker met uitsterven bedreigd. In feite zijn er nog ongeveer 66 en 86 dolfijnen over in het bovenste deel van de Mekong Rivier.

Behalve Kratie kunt u ook het Tonlé Sap meer aan uw Cambodja rondreis toevoegen. Het meer staat bekend als het grootste zoetwatermeer in heel Zuidoost-Azië en het krimpt dramatisch en breidt zich uit afhankelijk van het seizoen van het jaar. Van november tot mei stroomt het meer af naar Phnom Penh en de Mekong rivier. Tijdens de maand juni gieten zware regens water over het gebied, waardoor er een enorm meer ontstaat.

Tempels en Historisch Uitje

Er zijn tal van tempels en historische plaatsen die u moet opnemen in uw Cambodja rondreis. Een daarvan is de Khmer tempel Preah Vihear in het Dângrêk gebergte. Deze tempel op de grens van Thailand en Cambodja wordt beschouwd als de meest spectaculaire onder de vele Khmer-tempels. De tempel werd gebouwd in de 11e en 12e eeuw en is gewijd aan de god Shiva.

Een andere must-see in Cambodja is de Zilveren Pagode die vele nationale schatten en Boeddhabeelden bevat. U moet ook het Bokor Hill Station in Kampot, Koh Ker, Banteay Srei, Angkor Wat, en vele andere historische tempels en gebouwen zien.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *