Er is meer in Siem Reap, Cambodja dan de Angkor Tempels

Blog Cambodja

Het Angkor National Museum bevindt zich op de weg naar Angkor Wat aan Vithei Charles De Gaulle, Phnom Salokanseng, Siem Reap. Het Angkor National zou worden geclassificeerd als een van de belangrijkste museumlocaties van Cambodja.

Bij binnenkomst in dit zeer moderne museum wordt de bezoeker via de foyer een briefingruimte binnengeleid waar op een scherm wordt getoond wat het museum te bieden heeft. Het zet de toon voor de komende reis terug naar een oude beschaving, die van de Khmer.

Na de briefingzaal komt de bezoeker in de Galerij van 1000 Boeddhabeelden. Deze spectaculaire zaal toont zeldzame Boeddhabeelden en afbeeldingen uit alle perioden en zou een van de meest prestigieuze collecties zijn die men zich kan voorstellen. Er zijn beelden in nissen rond de binnenmuren die worden benadrukt door de gebruikte kleuren en verlichting.

De displays op de vloer worden geaccentueerd door een in het oog springend antiek boeddhistisch beeld.

Deze galerij alleen al was de toegangsprijs waard, laat staan de pracht en praal van de andere zeven galerijen.

Er zijn in totaal zeven andere galerijen die deze oude beschaving belichten door middel van zowel display- als videopresentaties. De videopresentaties zijn zeer goed gedaan en werden gewaardeerd door bezoekers die misschien geen kennis hadden van de verwezenlijkingen van het oude Khmer-rijk. De galerijen lopen in elkaar over na het verlaten van de Galerij van de 1000 Boeddha, waarbij de eerste twee zich concentreren op de Pre-Angkor periode van de beschaving, religie en geloofsovertuigingen. De rol van de grote Khmer koningen wordt geëerd in de volgende galerij met de 4 koningen die het Khmer koninkrijk vormden en die ook de oude steden Angkor Wat en Angkor Thom aan de wereld presenteerden.

De volgende twee galerijen geven een inzicht in de architectuur en de ingenieurstenten van de twee steden en geven de bezoeker een educatieve achtergrond die zijn ervaring bij een bezoek aan het Angkor complex zal verbeteren. Er is een grote maquette van het Angkor tempelgebied die de bezoeker een nuttige referentie geeft als hij deze bekijkt vóór zijn reis naar de tempels. De volgende galerij schetst het gebruik van stenen inscripties om vast te leggen hoe de mensen leefden in de oude tijden van de Khmer. De laatste galerij is smaakvol beschilderd in aardse kleuren en sluit aan bij de tentoongestelde klederdracht uit de oudheid.
Om de museumervaring compleet te maken, is in de souvenirwinkel een selectie van echte Cambodjaanse kunstnijverheid te koop.

 

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *