Reizen Vietnam en Cambodja

Blog Cambodja

Wanneer te gaan

Vietnam en Cambodja strekken zich uit over verschillende klimaatzones waardoor het weer zeer moeilijk te voorspellen is. Desalniettemin, als je de regenseizoenen en de ergste hitte wilt vermijden, dan kun je bij Vietnam en Cambodja reizen het beste rekening houden met de periode tussen oktober en maart.

Vietnam

Pas in de afgelopen jaren heeft Vietnam zijn deuren geopend voor de wereld na duizenden jaren van Chinese, Mongoolse en Japanse overheersing: allemaal hebben ze een blijvende erfenis achtergelaten in de opperste tempels, en ontelbare unieke gebouwen. Vietnam, een land dat relatief onaangetast is door het toerisme, is een land dat erop wacht om ontdekt te worden. Of je nu Vietnam’s oude, traditionele hoofdstad Hanoi wilt verkennen, betoverd met oude ambachtelijke wijken, poppentheaters en pagoden langs de oever van het meer, of de legendarische keizerlijke hoofdstad Hue, betoverd met gouden paviljoens, terrastuinen en lelievijvers, Vietnam en Cambodja tours zullen je in staat stellen om het allemaal te zien. De koninklijke en enigmatische, maar ook ontroerende en heerszuchtige Ha Long Bay is een natuurlijke schoonheid die geen recht kan doen aan woorden. Stel je duizenden kalkstenen karsten en eilanden voor die uit het smaragdgroene water oprijzen en je hebt een beeld van een ontzagwekkende schoonheid. Naast deze prachtige steden en landschappen is er het waterige landschap van groene velden en slaperige dorpjes van de Mekong Delta. Deze delta is rijk aan rijstvelden en viskwekerijen en levert genoeg op om een land met een aanzienlijk overschot te voeden. De Vietnamezen zelf zijn heerlijk energiek, altijd glimlachend en hoffelijk die allemaal trots pronken met hun prachtige land.

Cambodja

Net ten westen van Vietnam ligt het al even voortreffelijke Koninkrijk Cambodja. De chaotische maar fascinerende hoofdstad Phnom Penh biedt stralende torenspitsen van het koninklijk paleis en in de setting van een prachtige locatie aan de rivier is het echt een van de verborgen juweeltjes van Azië. Op korte afstand ligt Siem Reap, de stad die het leven en de levendigheid voorstelt voor de tempels van Angkor, op weg om opnieuw het epicentrum van nieuw Cambodja te worden. Op zijn hoogtepunt in de 13e eeuw had Siem Reap bijna een miljoen inwoners en was het de thuisbasis van het monumentale Khmer-rijk dat heerste over een groot deel van het moderne Laos, Thailand en Vietnam, dat een blijvende erfenis van kunst en beeldhouwwerken heeft achtergelaten die Angkor echt tot een van de grote wereldwonderen maakt. Dus of het nu gaat om een rustige break, een beetje sightseeing of gewoon een praktische geschiedenisles, je Vietnam en Cambodja tours bieden voor elk wat wils, van alle leeftijden.

 

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *