5 redenen om Phnom Penh, Cambodja te bezoeken

All

Phnom Penh, Cambodja heeft een zeer duistere recente geschiedenis, maar dit juweeltje van Azië blijft een van de mooiste steden ter wereld. In zoveel opzichten is het anders dan zijn buren in Thailand en Vietnam, dat maakt dit kleine land zeker een bezoek waard. Hier zijn mijn top 5 redenen om het geweldige Phnom Penh, Cambodja te bezoeken.

1. De koloniale architectuur

Cambodja werd gekoloniseerd door de Fransen; als je dit mengt met de traditionele Khmer stijl en je hebt een uniek merk van Architectuur dat gewoon adembenemend is. Enkele van de beroemdste gebouwen zijn het Nationaal Postkantoor, het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum. Al deze gebouwen zijn zeker een bezoek waard, waar je een aantal fantastische foto’s kunt maken.

2. De Gedenktekens van de Genocide

Hoewel gruwelijk voor velen, mogen we dergelijke gruweldaden nooit vergeten in de hoop dat ze niet meer gebeuren. De Rode Khmer viel in 1975 Phnom Penh binnen en dwong de bevolking naar het platteland te trekken om op hardwerkboerderijen te werken. Miljoenen mensen stierven van de honger en door rituele executies. De 2 must see bezoeken zijn de Killing Fields, een voormalige begraafplaats van de vijanden van de Rode Khmer. De Tuol Sleng gevangenis is een voormalige middelbare school die dienst deed als gevangenis tijdens de bezetting van Phnom Penh door de Rode Khmer en je kunt er rondlopen en de gevangeniscellen bekijken met veel foto’s van wat daar daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, een zeer emotioneel dagje uit.

3. De rivieren

Phnom Penh ligt op het kruispunt van 3 rivieren. De Mekong, de Tonle Sap en de Bassac. Je kunt rivierbootcruises maken rond de stad en ook de Tonle Sap op naar Siem Reap, de thuisbasis van de beroemde Angkor Wat tempels. Er zijn hotels aan weerszijden van de rivieroevers en bruggen om de toegang te vergemakkelijken. De beste tijd voor een bezoek is in het droge seizoen, want de rivieren kunnen stinken en de regen is te veel om te verdragen.

4. De waterkant

De belangrijkste waterkant gebied beschikt over een aantal unieke en idyllische cafes en restaurants. De cafés zijn klein en goedkoop en doen denken aan het Franse koloniale tijdperk. U kunt er ontspannen zitten kijken naar de tuk tuks die passagiers rondvaren en naar de boten die voorbij glijden. Er is ook een enorme promenade langs de oever van de rivier, ideaal om te joggen of een mooie wandeling te maken tijdens zonsondergang. Het geeft je echt een gevoel van waar Phnom Penh om draait.

5. De kosten van levensonderhoud

Cambodja is verreweg een van de meest betaalbare landen ter wereld. Het land heeft een dubbel valutasysteem met de lokale munteenheid (de Cambodjaanse Riel) naast de Amerikaanse dollar. U kunt in een café aan de bar zitten en een maaltijd en bier bestellen voor minder dan 5 dollar. Happy Hour biertjes kosten minder dan een dollar en een tuk tuk naar de meeste plaatsen in de stad kost slechts 2 of 3 dollar. De huurprijzen zijn ook laag, waardoor dit ideaal is voor expats en mensen die op zoek zijn naar een plek om op lange termijn te wonen. Aangezien Phnom Penh een Aziatische hoofdstad is, zult u aanzienlijk minder uitgeven dan in Singapore, Bangkok of Kuala Lumpur.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *