Nationaal Kunstmuseum – Phnom Penh

Blog Cambodja

Het Nationaal Museum van Cambodja, dat ideaal gelegen is in Phnom Penh, huisvest de meest uitgebreide collectie Khmer-kunst ter wereld. Het heeft een reputatie opgebouwd als het belangrijkste archeologische en historische museum van het land. Het museum werd ontworpen volgens de typische Khmer-stijl in de periode van 1917 tot 1920 en was het brein van een befaamde en professionele Franse architect.

Het unieke roestrode Nationaal Museum van Cambodja bevindt zich in de nabijheid van het Koninklijk Paleis. Het gebouw waarin het museum is ondergebracht, is gebouwd volgens de traditionele Cambodjaanse stijl en is een indrukwekkende constructie met een dak van terracotta. De hoogtepunten van het Nationaal Museum van Cambodja zijn de beeldhouwwerken uit het Angkor-tijdperk en het pre-Angkor-tijdperk. Het museum heeft bijna 5000 voorwerpen die voor het publiek te bezichtigen zijn. Een van de meest bekende tentoongestelde voorwerpen is het beroemde standbeeld van de ‘Leper King’. Andere opmerkelijke voorwerpen zijn lingas en andere belangrijke standbeelden uit het Angkoriaanse tijdperk.

Hoewel de nadruk vooral ligt op de uitgebreide collectie artefacten uit het Angkoriaanse tijdperk en het pre-Angkoriaanse tijdperk, herbergt het museum ook talrijke artefacten en relikwieën uit latere perioden. Daaronder zijn de Boeddha figuren uit het post-Angkoriaanse tijdperk.

Het wordt het beste geacht het Nationaal Museum van Cambodja te bezoeken na een bezoek aan het Angkor Archeologisch Park in Siem Reap, dat meer inzicht geeft in de Angkoriaanse artefacten. Behalve op maandag is het museum de hele week open voor bezichtiging en is het dagelijks geopend van 7.00 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Tot de faciliteiten behoren meertalige rondleiders, souvenirs en boeken. Straat 178, ook wel bekend als de Artist’s Street, grenst aan het Nationaal Museum van Cambodja en heeft een groot aantal lokale kunstgaleries.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *