Bezoek aan Koh Rong eiland en Samloem en Koh Rong Dive Center (Centrum) Cambodja, Dingen om te doen

Blog Cambodja

Koh Rong Eiland en Koh Rong Samloem Eiland, Cambodja.

Reizen naar deze eilanden is eenvoudig. Er zijn een aantal veerboten die elke dag vertrekken vanuit Sihanoukville op het vasteland. De reis van 25 km duurt ongeveer 1 uur op een van de snelle veerboten of 1 uur 45 minuten op een van de ‘langzame boten’. De kosten bedragen momenteel $20 retour voor de snelle veerboot of $10 retour voor de langzame boot.

Controleer zorgvuldig bij het boeken dat u naar het juiste eiland gaat, niet elke veerboot gaat naar beide eilanden en reizigers raken vaak verward tussen Koh Rong en Koh Rong Samloem. Ook, terwijl reizen tussen de eilanden is heel goed mogelijk zijn er geen ‘scheduled’ diensten en je kan hebben om te onderhandelen met een lokale taxiboot of wachten tot een andere veerboot heeft een dienst beschikbaar.

KR is het drukkere van de twee eilanden met meer faciliteiten, KRS is rustiger, minder ontwikkeld en over het algemeen duurder.

Als je naar Koh Rong reist, kom je aan in Koh Touch village waar er veel bars, slaapzalen, kamers te huur en bungalows zijn, momenteel bieden slechts een paar A/C. Koh Rong Samloem is ook bewoond en biedt wat accommodatie, bars en restaurants maar is veel minder ontwikkeld en kan duurder zijn. Twee andere eilanden in de buurt, Koh Koun en een klein eilandje dat plaatselijk bekend staat als ‘Small Island’ zijn vrijwel onbewoond en boten zetten daar geen passagiers af. Alle vier de eilanden bieden echter wel uitstekende snorkel- en duiklocaties. Dit maakt Koh Rong een uitstekend ‘basiskamp’ voor duiken, snorkelen boottochten en ‘island hopping’.

Products You May Like

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *